image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi’nin Kurumsal Dış Değerlendirme Sürecindeki Saha Ziyaretleri Başladı


Bartın Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2019 yılı Kurumsal Dış Değerlendirme Programı çerçevesinde değerlendirme sürecindeki saha ziyaretleri başladı.

Üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetim sistemini kapsayan kalite güvence sistemi konularında değerlendirmelerden geçeceği Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Programı kapsamındaki değerlendirme süreci başladı. YÖKAK tarafından görevlendirilen ve başkanlığını Prof. Dr. Sultan Taşcı’nın yaptığı Prof. Dr. Ahmet Doğanay, Prof. Dr. Remzi Altunışık, Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Doç. Dr. Maviş Emel Kulak Kayıkcı, Dilber Sarıkaya ve Alp Aydan’dan oluşan değerlendirme ekibi, Bartın Üniversitesi Kurumsal Dış Değerlendirme sürecinin ikinci adımı olan saha ziyaretlerine başladı.

Saha ziyaretlerinin ilk gününde dış değerlendirme ekibi, yaptığı toplantıda kurumla iş birliği içerisinde gerçekleştirilecek çalışmaları gözden geçirdi. Değerlendirme sürecinin ikinci gününde ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a gerçekleştirilen ziyaretle başladı. Değerlendirme ekibi ardından üniversite yönetim kurulu üyeleri, senato üyeleri ve kalite komisyonu üyeleriyle bir araya geldi.

Daha sonra gerçekleştirilen toplantıda, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı ve Kalite Komisyonu Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Ünal tarafından üniversitedeki kalite güvencesi sistemi ve Stratejik Plan hakkında bir sunum yapıldı. Toplantıda, YÖKAK Değerlendirme Takımı tarafından Kurum İç Değerlendirme Raporunda yer verilen bilgi ve kanıtlar çerçevesinde kalite güvence sistemi uygulamaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Üniversitemizde yer alan birimleri de ziyaret eden YÖKAK Değerlendirme Takımı, öğleden sonra Üniversitemizin dış paydaşlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Saha ziyaretleriyle birlikte yapılacak görüşmeler ve değerlendirmeler iki gün daha devam edecek.
  • Aday Memurlara PUKÖ Temelli Eylem Planı Kapsamında Eğitim Verildi

  • BARÜ, akreditasyon başarılarına bir yenisini daha ekledi

  • Kalite Koordinatörlüğü 2024/01 Numaralı Birim İçi Toplantısını Gerçekleştirdi

  • Kalite Güvence Yönetim Sistemi bir gereği olarak karar alma süreçlerinde kullanılmak üzere geliştirilen "Toplantı Gündem ve Karar Tutanağı"na ilişkin eğitim verildi.

  • Birim İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu BİDR Sürüm 3.2 yayımlandı.

  • Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu (Sürüm 3.2) yayımlandı.

  • 2023 yılı Kurum İç Değerlendirme Takımı Ziyareti Gerçekleştirildi

  • Kalite Koordinatörlüğü Kurum İçi Değerlendirme Takımı 2023/01 sayılı toplantısını gerçekleştirdi.

  • Kalite Komisyonu 2023/06 Numaralı Toplantısını Gerçekleştirdi

  • Kalite Koordinatörlüğü 2023/07 nolu Birim İçi Toplantısını Gerçekleştirdi