image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz ile Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik bir protokol imzalandı.




Üniversitemiz ile Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik bir protokol imzalandı. 

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) çalışmaları hakkında tarafların doğru ve eksiksiz olarak bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla Bartın Üniversitesi ile bir protokol imzalandı. İmzalanan protokolle; araştırma ve geliştirme yapan kişi ya da kurumların sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirilmesi, yönlendirilmesi, her türlü bilgi ve doküman gereksinimlerinin karşılanması daha kolay sağlanmış olacak.

Ayrıca protokol kapsamında Bartın Üniversitesi’nde kurulacak “Bilgi ve Doküman Birimi” ile konuyla ilgili tüm mevzuat ve yayınlara ulaşılması ile patent veri tabanlarında araştırmalar yapılması için uygun ortamın tesis edilmesi de sağlanmış olacak.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, yapılan protokolle “Bilgi ve Doküman Birimi”nin kurulacak olmasının önemine değinerek, “İçinde bulunduğumuz çağda bilginin önemi her geçen gün artmakta ve bilgi bir güç olarak görülmektedir. Bilginin dolaşımı düşünüldüğünde ise patent, marka ve tasarımlarım önemi ortaya çıkmaktadır. Bu doğrultuda Üniversitemiz ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında yapılan protokolü önemsiyor, araştırmacılarımızın bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle; TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’a ve protokolün hayata geçmesinde emeği geçen değerli hocalarımıza teşekkür ederim.” dedi. 
  • Aday Memurlara PUKÖ Temelli Eylem Planı Kapsamında Eğitim Verildi

  • BARÜ, akreditasyon başarılarına bir yenisini daha ekledi

  • Kalite Koordinatörlüğü 2024/01 Numaralı Birim İçi Toplantısını Gerçekleştirdi

  • Kalite Güvence Yönetim Sistemi bir gereği olarak karar alma süreçlerinde kullanılmak üzere geliştirilen "Toplantı Gündem ve Karar Tutanağı"na ilişkin eğitim verildi.

  • Birim İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu BİDR Sürüm 3.2 yayımlandı.

  • Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu (Sürüm 3.2) yayımlandı.

  • 2023 yılı Kurum İç Değerlendirme Takımı Ziyareti Gerçekleştirildi

  • Kalite Koordinatörlüğü Kurum İçi Değerlendirme Takımı 2023/01 sayılı toplantısını gerçekleştirdi.

  • Kalite Komisyonu 2023/06 Numaralı Toplantısını Gerçekleştirdi

  • Kalite Koordinatörlüğü 2023/07 nolu Birim İçi Toplantısını Gerçekleştirdi