Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi, Tanınması ve İzlenmesine İlişkin Kılavuz güncellendi

30604 sayılı ve 23/11/2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği’nin “Akreditasyon kuruluşlarının yetkilendirilmesi ve tanınma süreci” başlıklı 27. Maddesi kapsamında hazırlanan “Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi, Tanınması ve İzlenmesine İlişkin Kılavuz (Sürüm 1.1)” güncellenmiştir. Kılavuzun ilk sürümünde yer alan “yetkilendirme ve tanıma süreci”ne ek olarak; akreditasyon kuruluşları için oluşturulan “izleme sistemi” kılavuza eklenmiştir.

Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi ve Tanınmasına İlişkin Kılavuz (Sürüm 1.1) tıklayınız.(word)

Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi ve Tanınmasına İlişkin Kılavuz (Sürüm 1.1) tıklayınız.(pdf)

• ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ alanında Üniversitemiz ihtisaslaşmaya hak kazandı.

• Kuruluşların Bilgi Toplama Süreçleri İle İç Kalite Güvencesi Sistemleri Arasındaki İlişki” konulu Akreditasyon Notları Serisi 1 yayımlandı

• Kurumsal Akreditasyon Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

• Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Kılavuzu Sürüm 2.0 yayımlandı.

• Kurum İç Değerlendirme Takımı Birimleri Ziyaret Etti

• Üniversitemiz, YÖKAK değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına katıldı

• Üniversitemize ‘Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’ verildi

• Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Ölçütleri (Sürüm 2.0) ve Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) Hazırlama Kılavuzu (Sürüm 2.0) yayımlandı