YÖKAK Değerlendirme Ekibi Üyeleri Üniversitemizi ziyaret ettiler

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Takımı, kurumsal dış değerlendirme programı çerçevesinde Üniversitemizi ziyaret etti.

Yükseköğretim kurumlarının güçlü yönleri ile iyileşmeye açık yönlerinin raporlanabileceği, sürekli iyileşme aracı olarak değerlendirilmesine imkân sağlayan ‘Kurumsal Dış Değerlendirme Programı’ kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Değerlendirme Ekibi Üyelerinin üniversite ziyaretleri devam ediyor.

Bu kapsamda Üniversitemizi ziyaret eden YÖKAK Değerlendirme Ekibi Üyeleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte Senato Üyeleri ve Kalite Komisyonu Üyeleri ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda, Üniversitemizin 2019-2023 Stratejik Planı’nı ve Kurumsal İç Değerlendirme Raporu’nu inceleyen ekip üyeleri, üniversite yöneticileriyle görüş alış verişinde bulundu.

Ayrıca YÖKAK Değerlendirme Ekibi Üyeleri, Kutlubey ve Ağdacı Kampüsü’nde yer alan bazı birimleri de ziyaret ederek, bilgiler aldı.

Ziyarette; YÖKAK Değerlendirme Ekibi Başkanı Prof. Dr. Sultan Taşçı ile birlikte Değerlendirme Takımı Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Doğanay, Prof. Dr. Remzi Altunışık, Doç. Dr. Maviş Emel Kulak Kayıkçı, Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ve Daire Başkanı Dilber Sarıkaya yer aldı.

• Üniversitemizin Dış Değerlendirme sürecinde Kalite Koordinatörlüğüne çalışmaları ile katkı sağlayan kurum personeline teşekkür belgeleri verildi.

• YÖKAK, 2019 yılı Kurumsal Dış Değerlendirme Programının değerlendirilmesine ilişkin olarak ilgili yükseköğretim kurumlarının yöneticileri ile toplantılar gerçekleştirdi

• Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Kuruluşlarının Yetkilendirilmesi, Tanınması ve İzlenmesine İlişkin Kılavuz güncellendi

• Yükseköğretim Değerlendirme ve Kalite Güvencesi 2018 Yılı Durum Raporu yayımlanmıştır

• Üniversitemizde 12 yeni bölüme daha öğrenci alınacak