image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ, akreditasyon başarılarına bir yenisini daha ekledi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Programının akreditasyon süresi PEMDER tarafından 2027 yılına kadar uzatıldı.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) “Sürdürülebilir İyileştirme ve Kalite” ekseninde sürdürdüğü çalışmalar kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Programı, Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği (PEMDER) Peyzaj Mimarlığı Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (PAK) tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından tekrar akredite edildi. Böylece Peyzaj Mimarlığı Programı, kalite süreçlerinden başarıyla geçerek 2024-2027 yıllarını kapsayan 3 yıllık akreditasyon almaya hak kazandı.

PEMDER’in belirlediği Lisans Program Akreditasyon değerlendirme ölçütlerine göre programın kalite standartlarına uygunluğunu,  12 alt başlıkta titizlikle inceleyen alanında uzman değerlendiriciler, BARÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümünün mevcut akreditasyon süresinin uzatılmasına karar vererek eğitim kalitesini tescilledi.

Kalite kültürünün içselleştirilmesi ve yaygınlaştırılması doğrultusunda gayret gösterdiklerinin altını çizen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Programlarımızın eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini içeren kalite süreçlerini yakından takip ediyoruz. Planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma döngüsü içerisinde yürüttüğümüz bu çalışmaların karşılığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bartın Üniversitesi olarak kalite standartlarımızı üst seviyeye taşımaya, eğitim programlarımızı akredite etmeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle programımızın eğitim kalitesini tescilleyen bu süreçte özverili çalışmalarından dolayı Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Cengiz, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ercan Gökyer ve emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Kalite odaklı çalışmalarımızda destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak ile YÖKAK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • Aday Memurlara PUKÖ Temelli Eylem Planı Kapsamında Eğitim Verildi

  • BARÜ, akreditasyon başarılarına bir yenisini daha ekledi

  • Kalite Koordinatörlüğü 2024/01 Numaralı Birim İçi Toplantısını Gerçekleştirdi

  • Kalite Güvence Yönetim Sistemi bir gereği olarak karar alma süreçlerinde kullanılmak üzere geliştirilen "Toplantı Gündem ve Karar Tutanağı"na ilişkin eğitim verildi.

  • Birim İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu BİDR Sürüm 3.2 yayımlandı.

  • Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu (Sürüm 3.2) yayımlandı.

  • 2023 yılı Kurum İç Değerlendirme Takımı Ziyareti Gerçekleştirildi

  • Kalite Koordinatörlüğü Kurum İçi Değerlendirme Takımı 2023/01 sayılı toplantısını gerçekleştirdi.